Kategóriák

Fagyasztott húsok - BARF (átvétel az üzletben)

Kézműves termékek gazdiknak

Kutyáknak

Cicáknak

Ferplast termékek-kutya, cica, kisemlős

Kisemlősöknek

Madaraknak

Halaknak és teknősöknek

Takarmányok

Facebook

BEAPHAR bolha- és kullancsirtó nyakörv kutyák részére

BEAPHAR bolha- és kullancsirtó nyakörv kutyák részére
Értékelés:

Cikkszám: BEAPkullkuty

Hatóanyagok és egyéb összetevők megnevezése:
100 gr nyakörv tartalmaz:
- Diazinon: 15 % w/w (4,239 gr)
Segédanyag:
- Di (2-etil hexil) ftalát 12 % w/w

Gyógyszerforma: Gyógyszeres nyakörv.

Célállat: Kutya.

Mérete: 65 cm.

Javallat(ok):
A kutyák bolha (Ctenopcephalides canis, C. felis) és kullancsok (Ixodes ricinus) fertőzöttsége ellen. Folyamatosa használata négy hónapos védelmet nyújt a bolhák és kullancsok ellen.

Ellenjavallat:
Májbetegség vagy májkárosodás esetén nem alkalmazható. Beteg, betegség gyanús, lábadozó állatokon, valamint bőrsérülések esetén ne alkalmazza a készítményt. Vemhes vagy szoptató szukákon nem használható. Ne tegyen nyakörvet hat hónaposnál fiatalabb vagy 2,5 kg testtömeg alatti kutyákra.

Mellékhatás:
Szerves forszforsav-észterekre jellemző intoxikáció ritkán előfordul, amelyet az egyedi érzékenység befolyásolhat.

Adagolás, alkalmazási mód(ok) célállatfajonként:
Kizárólag külsőleg használható.
A nyakörvet közvetlenül a felhasználás előtt bontsuk ki a védőcsomagolásból. Kissé lazán helyezzük az állat nyaka köré, úgy hogy ne tudjon könnyen kibújni belőle, majd csatoljuk be. Növésben lévő állatoknál vegyük figyelembe a növekedés mértékét is. Kifejlett állatoknál két ujjnyi távolságot hagyjunk a nyak és a nyakörv között. A csaton túlnyúló felesleges részt vágjuk le.

Adagolás:
Egy nyakörv egy célállaton 4 hónapig alkalmazható. Négy hónapos használat után a nyakörvet le kell venni az állat nyakáról, és csak egy hónap pihentetés után szabad újabb szerves foszforsav-észter hatóanyagú nyakörvet felhelyezni .A nyakörv felhelyezésekor a kutyán lévő kullancsok még két napig is életben maradhatnak a kutya bőrébe fúródva. Ezért javasolt a kullancsok eltávolítása a nyakörv felhelyezése előtt a további vérszívás megakadályozása céljából. Nem zárható ki egy-egy kullancs megtapadása a kutyán, ezért az általuk közvetített fertőző betegségek átadását kedvezőtlen körülmények között nem lehet teljes mértékben kizárni.

Felhasználási javaslat:
Az állat gyakori fürdetése, samponozása vagy úsztatása kerülendő, mivel az a hatékonyság csökkenéséhez vezet. Alkalmazása vemhesség és laktáció alatt nem javallott.

Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: Nem értelmezhető.

Különleges tárolási előírások:
Eredeti, bontatlan csomagolásban 15-25 Celsius fok közötti hőmérsékleten tárolható. Közvetlen hőhatástól és napsugárzástól védve tartandó. Gyermekek kezébe nem kerülhet. Élelmiszertől, italtól és takarmánytól elkülönítve tartandó.

Lejárati idő:
A kereskedelmi csomagolású állatgyógyászati készítmény lejárati ideje 3 év. Felbontás után 4 hónapig hatékony.

Különleges figyelmeztetés(ek):
Az újrafertőződés megakadályozása céljából az állatok pihenő- és tartózkodóhelyét beleértve a szőnyegeket és kárpitozott bútorokat engedélyezett bolhairtó szerrel kezelni és rendszeresen porszívózni kell. A kölykökről és a vemhes vagy szoptató szukákról bolhafésűvel óvatosan el kell távolítani a bolhákat. A nyakörv felhelyezése után ne engedje úszni a kutyáját, mert a hatóanyag különösen mérgező a halakra és a vízi szervezetekre.

Különleges figyelmeztetések az állatokon való alkalmazáshoz:
Hosszúszőrű állatoknál a hatékonyság lassabban alakul ki. Intoxikáció, bőrirritáció vagy allergiás reakció jelentkezése esetén a nyakörvet azonnal el kell távolítani. Ellenőrizze, hogy a nyakörv ne legyen túl szoros, hogy ne okozzon bőrizgalmat. Ne engedje, hogy az állatok nyalják vagy harapdálják a nyakörvet. Ne engedjük, hogy a gyermekek a nyakörvhöz nyúljanak vagy avval játszanak. Egy állatra egyszerre csak egy gyógyszeres nyakörv helyezhető.

Túladagolás tünetei:
Könnyezés, nyálzás, izomrángások, hányás, reflexek hiánya, kóma, cianózis. Esetleges mérgezés esetén a nyakörvet az állatról azonnal le kell venni és specifikus ellenszert, atropint kell adni.

Állatok kezelését végző személyre vonatkozó óvintézkedések:
A nyakörv felhelyezése közben enni, inni, dohányozni tilos! A nyakörv érintése, felhelyezés után szappanos bő vízzel alaposan kezet kell mosni.

Gyógyszerkölcsönhatások és egyéb interakciók:
Más ektoparazita ellenes készítménnyel egyidejűleg nem alkalmazható.

Fel nem használt készítmény vagy hulladékának kezelésére, megsemmisítésére vonatkozó utasítások (amennyiben szükségesek):
A fel nem használt állatgyógyászati készítményt, valamint az állatgyógyászati készítményekből származó hulladék anyagokat a helyi hatósági követelményeknek megfelelően kell megsemmisíteni. A készítmény maradékát és kiürült csomagolóanyagát nem szabad felszíni vizekbe juttatni, mert különösen mérgező a halakra és más vízi szervezetekre.

További információk:
Kutyanyakörv hossza 65 cm, tömege 0,4 gr/cm.
A nyakörv négy színben fehér, kék, vörös (piros) és fekete kerülnek forgalomba.
Kizárólag állatgyógyászati alkalmazásra!

Törzskönyvi szám:
2424/1/08 MgSzH ÁTI (1 dobozban).
2424/2/08 MgSzH ÁTI (1 bliszterben).

Gyártó:
A gyártási tételek felszabadításáért felelős gyártó: Beaphar B.V. (Drostenkamp 3. 8101 BX Raalte, Hollandia).

Használati utasítás utolsó jóváhagyásának dátuma: 2008 december 5.

Forrás: A termék csomagolásán található tájékoztató.

Ár: 980 Ft
+ Véleményt írok
A termékhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!