Kategóriák

Fagyasztott húsok - BARF (átvétel az üzletben)

Kézműves termékek gazdiknak

Kutyáknak

Cicáknak

Ferplast termékek-kutya, cica, kisemlős

Kisemlősöknek

Madaraknak

Halaknak és teknősöknek

Takarmányok

Top termékek

Marha nyesedék 1 kg

Marha nyesedék 1 kg Ár: 1 190 Ft
Új

Marhamáj 1 kg

Marhamáj 1 kg Ár: 545 Ft
Új

Újra itt a szeptember, kezdődhet az iskola!

2015.08.29.

Újra itt a szeptember, kezdődhet az iskola!

A tudatos kutyatartás megköveteli, hogy minél szélesebb körű információval rendelkezzünk kutyánk viselkedését, kommunikációját, nevelését illetően. A harmonikus együttélés érdekében nagyon fontos az is, hogy mind fizikai, mind mentális lefárasztásukról gondoskodjunk.

Sokan azt hiszik, sajnos tévesen, hogy kutyaiskolába azért szokták beíratni a gazdik kedvencüket, mert valamilyen különleges képességre szeretnék megtanítani szeretett háziállatukat (pl.: őrzés-védés, verseny trükkök, stb.). Valójában azonban itt nem is a kutyáknak szól a tanítás, hanem főleg inkább gazdájuknak. Ha belegondolunk, a kutyánk már rendelkezik az ülés, állás, fekvés, labdakergetés képességével, viszont a gazdáknak meg kell tanulniuk, hogy hogyan is érjék el, hogy ezeket parancsszóra is megcsinálják, hogyan kommunikáljon sikeresen a kutyája felé.

Tehát a kutyaiskola pont abban lehet az emberek segítségére, hogy megértsék kedvencük viselkedését, megértessék magukat kutyusukkal, megtanulják, hogy mi a titka a harmonikus együttélésnek, és hogyan hozzák ki a lehető legtöbbet kutyusuk képességeiből. Ráadásul mindezt úgy, hogy mindkettőjük élvezze is az együtt töltött időt.

Ha szeretne többet megtudni a témában, akkor olvassa el Száraz Kata, a Gondos Gazdik csapat kutyatréner tagjának cikkét a témában, amiben a következőkre kaphat választ: Miért jó a kutyaiskola? Kinek van rá szüksége? Hogyan válasszuk ki a számunkra megfelelőt? És mikortól érdemes elkezdeni?

Kata írását megtalálják az alábbi linken:

http://www.gondosgazdik.hu/2015/04/13/kutyaiskola-kisokos/

vissza

Hozzászólások