Kategóriák

Fagyasztott húsok - BARF (átvétel az üzletben)

Kézműves termékek gazdiknak

Kutyáknak

Cicáknak

Ferplast termékek-kutya, cica, kisemlős

Kisemlősöknek

Madaraknak

Halaknak és teknősöknek

Takarmányok

Top termékek

Marha nyesedék 1 kg

Marha nyesedék 1 kg Ár: 1 190 Ft
Új

Marhamáj 1 kg

Marhamáj 1 kg Ár: 545 Ft
Új

Négylábú segítőink

2016.03.18.

Négylábú segítőink

A kutyák kiváló társai az embernek, és bár napjainkban leginkább házi kedvencként tartjuk őket, nem szabad megfeledkezni arról, hogy az élet számos egyéb területén segítenek minket. A hivatalos szerveknél, mint a rendőrség vagy katonaság, őrző-védő, drogkereső feladatokat látnak el, katasztrófák esetén mentőkutyák segítenek az eltűnt emberek felkeresésében, de a vakok számára is hatalmas segítséget jelent a mindennapokban egy vakvezető kutya.

Általában mégis kevesebb szó esik a „fehérgalléros” munkakutyákról, akik rendelőkben segítik a rászorulókat. A terápiás kutyák speciális kiképzést követően vehetnek részt a képzett szakemberek – pszichológusok, pszichiáterek – által tartott foglalkozásokon. A legtöbb embert megnyugtatja a kutya közelsége, a velük történő interakció, simogatás segít feloldódni a zárkózott személyeknek is, valamint könnyebben megnyílnak a terapeutának is. Utóbbit egyes szakértők azzal magyarázzák, hogy az emberek ösztönösen jobban bíznak egy kutyás emberben, mivel felelősségteljesebb személynek vélik azt, aki képes gondoskodni egy másik élőlényről.

Nagyon fontos hogy a terápiás kutya nyugodt természetű legyen és jól viselje, ha különböző emberek „nyúzzák”, hiszen egy edukációs programban résztvevő kisgyerek vagy egy értelmi sérült nem feltétlenül van tisztában azzal, hogy egy-egy hirtelen mozdulatra vagy szorosabb ölelésre, akár rosszul is reagálhatnak a kutyák.

Mint a legtöbb munkakutya, így a terápiás kutyák képzése és gondozása is jelentős összegekbe kerül. Mivel rendszeresen látogathatnak közintézményekbe és kerülhetnek kapcsolatba gyerekekkel, ezért gyakran kell egészségügyi szűrővizsgálatoknak alávetni őket. Ami viszont nem számszerűsíthető, az a társadalom számára nyújtott érték, melyet mindennapi munkájukkal teremtenek meg.

Forrás: http://www.kea-net.hu/?page=terapias_kutyak

            http://napidoktor.hu/blog/kivul-belul/lelekbuvar/igy-enyhiti-a-kutya-a-szorongast/

              http://oahuspca.com/wp-content/uploads/2015/01/Dog-with-stethoscope21.jpg

              http://www.clinicarecorp.com/images/news/therapydogs.jpg?1429653481

vissza

Hozzászólások