Kategóriák

Fagyasztott húsok - BARF (átvétel az üzletben)

Kézműves termékek gazdiknak

Kutyáknak

Cicáknak

Ferplast termékek-kutya, cica, kisemlős

Kisemlősöknek

Madaraknak

Halaknak és teknősöknek

Takarmányok

Top termékek

Marha nyesedék 1 kg

Marha nyesedék 1 kg Ár: 1 190 Ft
Új

Marhamáj 1 kg

Marhamáj 1 kg Ár: 545 Ft
Új

MÉRETES KÜLÖNBSÉGEK

2016.03.30.

MÉRETES KÜLÖNBSÉGEK

A kutyák sok ámulatba ejtő tulajdonsággal rendelkeznek, akár belső, akár külső tulajdonságaikról legyen szó, ezek pedig nagymértékben eltérhetnek az adott egyedtől függően. Ilyen a kutyák mérete is, melyben szélsőséges különbségek jelentkeznek az egyes fajták között.

A legutóbbi genetikai kutatások arra a következtetésre jutottak, hogy az egyes fajták közötti jelentős méretkülönbségért egyetlen gén felelős, melynek apró eltérései okozzák a méretbeli különbségeket. Egyes kutatók véleménye szerint elképzelhető, hogy a termetért felelős génvariációk már azelőtt jelen voltak az őskutya-állományban, hogy az világszerte szétterjedt volna a vándorló embereket követve.

Érdekesség, hogy régészeti leletek és feljegyzések szerint az emberek mellett már nagyon korán megjelentek társként a minikutyák, és bizonyos jelek arra utalnak, hogy ezeknek a fajoknak a tenyésztése különböző földrajzi helyszíneken, egymástól többnyire függetlenül, tudatos célja volt a régebbi korok kutyatartóinak. Ezt az elméletet erősíti a melegebb éghajlatokon nagyobb számban előforduló páriakutyák léte. Ők emberi beavatkozás nélkül kialakuló kutyatípusok, melyek például szeméttelepeken talált ételmaradékokat esznek, és méretük jellegzetesen 15 kg körül alakul, testfelépítésük arányos, szőrzetük pedig rövid.

Egy minikutya és egy óriáskutya tartása között nagy különbségek vannak, fontos, hogy felelős kutyatartóként a lehető legtöbb információt gyűjtsük be és hasznosítsuk kedvencünk mindennapjaiban.

Forrás: http://www.gondosgazdik.hu/2016/03/18/kulonbsegek-kiskutya-es-nagykutya-kozott/

vissza

Hozzászólások