Kategóriák

Fagyasztott húsok - BARF (átvétel az üzletben)

Kézműves termékek gazdiknak

Kutyáknak

Cicáknak

Ferplast termékek-kutya, cica, kisemlős

Kisemlősöknek

Madaraknak

Halaknak és teknősöknek

Takarmányok

Top termékek

Marha nyesedék 1 kg

Marha nyesedék 1 kg Ár: 1 190 Ft
Új

Marhamáj 1 kg

Marhamáj 1 kg Ár: 545 Ft
Új

KUTYÁVAL IDEGEN KÖRNYEZETBEN

2016.08.31.

KUTYÁVAL IDEGEN KÖRNYEZETBEN

A kutyák számára nagyon fontos a napi rutin, így ha kedvencünkkel ismeretlen helyre látogatunk, akkor érdemes előre átgondolni bizonyos dolgokat, mivel egyes kutyusok számára frusztráló lehet az idegen környezet. Ha már kölyökkorában sokfelé magunkkal visszük a kiskutyát, akkor felnőttként jobban kezeli majd az új helyzeteket, és nem ijed meg az ismeretlen helyektől sem.

Mielőtt vendégségbe megyünk érdemes kutyusunkat rászoktatni, hogy a kanapéra nem mehet fel, más emberekre ne ugráljon és az asztalra kitett ételhez ne nyúljon, mert ez zavaró lehet a házigazda számára. Ha nagyon fél az idegen környezetben, esetleg be sem akar menni vendéglátónk lakásába, akkor jó, ha kéznél van pár jutalomfalat, amivel becsalogathatjuk. A jutalomfalat jó kapcsolódási pont lehet akkor is, ha szeretnénk valakivel összebarátkoztatni kedvencünket. A feszültségoldásban segíthet, ha viszünk egy pokrócot vagy fekhelyet otthonról, amit ismer és amire ráfeküdhet a vendégségben. Ha kisgyerek is van vendéglátóinknál, akkor legyünk különösen körültekintőek és figyeljünk rá, hogy megakadályozzuk az esetlegesen sérüléssel járó helyzeteket.

Ha új lakásba költözünk, akkor érdemes néhány napot otthon tölteni kedvencünkkel, hogy könnyebben megszokja az új környezetet. Hagyjuk neki, hogy körbejárja kedvére az új lakást, de a kezdetektől fogva ragaszkodjunk az elhatározásunkhoz, ha eldöntöttük, hogy nem szabad valamit megtennie kutyánknak új otthonunkban. Összességében tehát mindig legyünk határozottak és ne erőltessünk rá olyasmit kedvencünkre, amitől tart, vagy fél.

Forrás: http://www.gondosgazdik.hu/2016/07/18/kutyussal-az-ismeretlenben/

vissza

Hozzászólások