Kategóriák

Fagyasztott húsok - BARF (átvétel az üzletben)

Kézműves termékek gazdiknak

Kutyáknak

Cicáknak

Ferplast termékek-kutya, cica, kisemlős

Kisemlősöknek

Madaraknak

Halaknak és teknősöknek

Takarmányok

Top termékek

Marha nyesedék 1 kg

Marha nyesedék 1 kg Ár: 1 190 Ft
Új

Marhamáj 1 kg

Marhamáj 1 kg Ár: 545 Ft
Új

Kölyökkutya áll a házhoz

2015.08.08.

Kölyökkutya áll a házhoz

Mik az első lépések friss kutyatulajdonosoknak? Lehet-e túl sok időt tölteni egy kölyökkutyával? Mi az ivartalanítás jelentősége? Mikor kezdjünk kutyaiskolába járni?

Egy kölyökkutya megérkezése mindig nagy öröm, azonban a kezdeti lelkesedést hamar felválthatja a bosszúság, ha nem készülünk fel megfelelően a jövevény érkezésére. 

-          Az alap felszereléseket érdemes már a kölyök megérkezése előtt beszerezni, hogy minél hamarabb megszokhassa és birtokba vehesse új környezetét.

-          Fontos kialakítani egy csendes és nyugodt környezetet, ahova kiskutyánk félrevonulhat pihenni.

-          Ajánlatos úgy szerveznünk a teendőinket, hogy a kiskutya hazavitelét követő napokban lehetőleg ne kelljen egyedül hagyni hosszabb időre.

-          Az első 2-3 napban hagyjuk békén kis kedvencünket, ne vigyük túlzásba a játékot, ne szeretgessük agyon. Engedjük, hogy ő maga fedezze fel a lakást, hagyjuk pihenni, figyeljük a reakcióit, táplálkozását, a széklet és vizelet ürítését. Ezt mindenképpen értessük meg családtagjainkkal is!

-          Már az első héten vigyük el állatorvoshoz, ahol az általános vizsgálat mellett kikérhetjük tanácsát a tartásra, táplálásra, nevelésre vonatkozóan. Jelezzük a tulajdonos váltást, és a petvetdata rendszerben is történjen meg a microchip, illetve az új tulajdonos felvétele.

-          A kölyökkutya naponta többször, kis mennyiségű eledelt fogyasszon, lehetőleg mindig ugyanabban a napszakban. Sohane váltsunk hirtelen tápot átmenet nélkül (7-10 napig keverve a régi és új tápot, fokozatosan elhagyva a régit).

Pro Plan Puppy Sensitive Lazac&Rizs 

-          Eleinte kiskutyánk ideje nagy részét alvással tölti. Azonban ahogy a kutyus nő, úgy nő a játékra fordított idő hossza is, ezért szerezzünk be neki megfelelő minőségű kutyajátékot. Fontos, hogy az ideális játék megfelelő méretű, kiváló anyagból készül, nem rágható szét és nem szakadnak le róla darabok!

-          Akár azonnal elkezdhetjük kutyusunkat tanítgatni, nagyon gyorsan fogunk haladni. Vegyük figyelembe, hogy a kölyökkutyák csak rövid ideig képesek koncentrálni, úgyhogy inkább többször gyakoroljunk pár percet.

-          Ha a kiskutya rágni készül, szóljunk rá, és amint abbahagyja, dicsérjük meg, és adjunk neki olyasmit, amit rághat.

-          Rossz kutya nem létezik, legfeljebb rosszul nevelt kutya. A harmonikus együttélés érdekében nagyon fontos az is, hogy mind fizikai, mind mentális lefárasztásukról gondoskodjunk.

vissza

Hozzászólások