Kategóriák

Fagyasztott húsok - BARF (átvétel az üzletben)

Kézműves termékek gazdiknak

Kutyáknak

Cicáknak

Ferplast termékek-kutya, cica, kisemlős

Kisemlősöknek

Madaraknak

Halaknak és teknősöknek

Takarmányok

Top termékek

Marha nyesedék 1 kg

Marha nyesedék 1 kg Ár: 1 190 Ft
Új

Marhamáj 1 kg

Marhamáj 1 kg Ár: 545 Ft
Új

KIRE BÍZZUK KUTYÁNKAT NYARALÁS IDEJÉN? - KUTYAPANZIÓK

2016.08.10.

KIRE BÍZZUK KUTYÁNKAT NYARALÁS IDEJÉN? - KUTYAPANZIÓK

A kutyatartók egyik nagy problémája nyáron, hogy kire bízhatják kedvencüket, ha valamilyen oknál fogva nem tudják magukkal vinni nyaralásukra. Erre a problémára jelenthetnek megoldást a kutyapanziók, melyeknek alapvetően három fajtáját különböztetjük meg.

A kenneles kutyapanzióknál, mint ahogy a névből is lehet következtetni, kedvencünket egy kennelsoron szállásolják el. Ez elsősorban a kevésbé jól szocializált ebek számára lehet ajánlott, akik nem túl jól tűrik más kutyák társaságát, vagy a kinti tartás miatt nem igénylik annyira az emberi társaságot. Természetesen az ilyen panzióknál is kiengedik kedvencünket minden nap, hogy játsszon és elvégezhesse a dolgát.

A családi kutyapanzióknál 2-3 vendégkutyát szállásolnak el egyszerre. Ez a típus akkor optimális, ha kedvencünket lakásban tartjuk, és jól megtűri más kutyák társaságát, ugyanis a többi „vendéggel” is sok időt fog együtt tölteni.

Az angolszász típusú kutyapanziók hazánkban egyelőre kevésbé elterjedtek, ezekben a kutyákat fajtársi közösségekben tartják, és éjjelente is több kutya osztozik egy-egy helyiségen. Az ilyen típusú szállásokon kedvencünk szocializáltabbá is válhat, viselkedése pozitív irányba változhat már néhány nap eltelte után, köszönhetően a szakértő trénerek megfelelő felügyeletének is.

A megfelelő szállás kiválasztása nagyon fontos, ezért érdemes időt szakítani arra, hogy elmenjünk személyesen is a helyszínre és felmérjük a terepet, még mielőtt kutyánkat több napra otthagynánk. Indulás előtt érdemes kedvencünkkel közösen is tenni egy látogatást, hogy megismerkedhessen a gondozókkal és kicsit szokhassa a helyet is. Továbbá gondoskodni kell a megfelelő oltásokról és időben történő féreghajtásról is. Ha elegendő időt fordítunk a megfelelő kutyapanzió kiválasztására, akkor nyugodt szívvel indulhatunk üdülni, azzal a tudattal, hogy kedvencünk is jó kezekben van távollétünk alatt.

Forrás: http://www.gondosgazdik.hu/2016/06/30/kutyapanzio-kerdesek-es-valaszok/

vissza

Hozzászólások