Kategóriák

Fagyasztott húsok - BARF (átvétel az üzletben)

Kézműves termékek gazdiknak

Kutyáknak

Cicáknak

Ferplast termékek-kutya, cica, kisemlős

Kisemlősöknek

Madaraknak

Halaknak és teknősöknek

Takarmányok

Top termékek

Marha nyesedék 1 kg

Marha nyesedék 1 kg Ár: 1 190 Ft
Új

Marhamáj 1 kg

Marhamáj 1 kg Ár: 545 Ft
Új

IDŐS KUTYA NEM VÉN KUTYA

2015.10.29.

IDŐS KUTYA NEM VÉN KUTYA

Hogyan gondoskodjunk idősödő négylábú barátainkról?

Ahogy az emberek, úgy a kutyák és macskák is fokozatosan leépülnek idős korukra, mind fizikailag, mind pedig szellemileg. Utóbbiról sok gazdi hajlamos megfeledkezni, vagy megfelelő információk híján egyszerűen nem is tud róla. Ezt a leépülést - akárcsak az ember esetében – megállítani nem lehet, csak lassítani. Fontos, hogy  kedvencünk a korának megfelelő táplálékot kapja, mely tartalmaz minden számára fontos tápanyagot, és segíti az agy normális működését. A megfelelő táplálék nagyon sokat jelent, ha szeretnénk, hogy kedvencünk még sokáig mellettünk maradjon, de természetesen önmagában nem elégséges állapotának megőrzéséért folytatott küzdelemben.

Elengedhetetlen, hogy idős korában is rendszeresen új ingerek érjék őt, kutyánkkal járjunk be új séta útvonalakat, hagyjuk, hogy új barátokra tegyen szert és más ebekkel ismerkedjen. Macskák és szobában tartott kutyák esetén kiváltképpen fontos az inger gazdag környezet biztosítása, mivel őket még kevesebb behatás éri, mint szabadban tartott társaikat. Ha hosszabb időre hagyjuk magára kedvencünket a lakásban, néhány egyszerű dologgal biztosíthatjuk, hogy ne unatkozzon: ha lehetőség van rá, hagyjunk neki kilátást egy forgalmasabb útszakaszra vagy madáretetőre, de ha ez nem kivitelezhető, a bekapcsolt TV is sokat jelenthet.

A különleges étrend és inger gazdag környezet biztosítása mellett érdemes rendszeresen, fél évente, elvinni kedvencünket az állatorvoshoz egy-egy kontrollvizsgálat erejére.

Dog Chow Senior kutyatáp rendeld meg online

vissza

Hozzászólások