Kategóriák

Fagyasztott húsok - BARF (átvétel az üzletben)

Kézműves termékek gazdiknak

Kutyáknak

Cicáknak

Ferplast termékek-kutya, cica, kisemlős

Kisemlősöknek

Madaraknak

Halaknak és teknősöknek

Takarmányok

Top termékek

Marha nyesedék 1 kg

Marha nyesedék 1 kg Ár: 1 190 Ft
Új

Marhamáj 1 kg

Marhamáj 1 kg Ár: 545 Ft
Új

ALLERGIÁS KUTYÁK

2016.05.30.

ALLERGIÁS KUTYÁK

A kutyáknál jelentkező allergia leginkább a világos színű, kevés pigmentet halmozó egyedeket érinti, ilyen például a fehér francia bulldog vagy a fehér boxer is. Tünetként jelentkezhet viszketés, hasmenés, könnyezés, tüsszögés vagy orrfolyás. Alapvetően kétfajta allergia különböztethető meg, melyek ezeket a tüneteket okozhatják: a táp és a pollen allergia.

A pollen allergia szezonálisan jelentkezik és leginkább bőrelváltozásokat és viszketegséget okozhat. Az intenzív vakarózás okozta hámsérülésekben megtapadó kórokozók, gombák tovább súlyosbíthatják a kutya állapotát, és akár még életveszélyes állapotba is sodorhatják. Ennek a típusú allergiának a kezelése sokkal nehezebb, hosszan tartó érzéketlenítő kúrára van szükség, és a tünetek elmúltával is szükség van egy-egy emlékeztető injekcióra.

Az ételallergiára való hajlam, valóban öröklődik, de ezek a megbetegedések legtöbbször szerzett jellegűek. Ha a kutya hosszú ideig ugyanazt eszi, akkor a szervezet a huzamosabb ideig tartó fehérje terhelés miatt válik túlérzékennyé.

Mivel a baromfifehérje gyakorlatilag minden nem specifikus tápban jelen van, így ezt fogyasztja legtöbbet a kutya, és ezért nagy eséllyel erre alakulhat ki nála tápallergia. Ugyanakkor nem szabad megfeledkezni arról, hogy bármilyen más fehérjeforrásra kialakulhat tápallergia, legyen szó akár zöldség vagy szénhidrátokból származó fehérjékről. Hosszabb ideig tartó, de költséghatékonyabb megoldás az eliminációs diéta, mely hónapokig is elhúzódhat. Drágább, ugyanakkor azonnali választ ad a vérvizsgálat, mellyel egyszerre akár 80 allergénre is elvégezhető a teszt.

Forrás: http://www.gondosgazdik.hu/2016/04/28/a-kutyakra-jellemzo-allergias-megbetegedesek/

vissza

Hozzászólások